Binnen cfd trading genieten grondstoffen nog altijd enorme populariteit. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat grondstoffen ook fijne beleggingen zijn én dat er een hefboom van 1:10 genomen mag worden op een contract for difference.

Welke 5 populaire grondstoffen zou je eens beter moeten bekijken om een cfd af te sluiten?

Noot vooraf: In dit artikel bespreken we cfd’s op basis van de huidige kennis. Verdiep je van tevoren altijd heel goed in de huidige stand van zaken. Middels dit artikel geven we geen beleggingsadvies.

Cfd op cacao

Mensen zijn gek op chocolade. Cacao is de grondstof van chocolade. Er is dus volop vraag naar. Grote bedrijven maken chocolade en producten op basis van chocolade, maar ook de plaatselijke banketbakker gebruikt chocolade in zijn of haar producten. Daardoor moet er veel cacao verbouwd worden. Door de toenemende vraag en slechte oogsten (onder meer door klimaatveranderingen) speelt schaarste de laatste jaren een steeds grotere rol bij cacao. Een cfd afsluiten op de cacaoprijs met de verwachting van een stijgende prijs (long) kan dan ook een mooie overweging zijn.

 

Cfd op koffie

In alle landen ter wereld wordt koffie gedronken. De vraag naar koffiebonen is gigantisch. Naast koffie worden koffiebonen ook gebruikt in andere delicatessen, waaronder gebak. Koffiebonen worden geoogst op plantages in Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Veel koffiebranders zijn steeds weer op zoek naar de onderscheidende boon voor de lekkerste koffie. Niet voor niets wordt koffie het “zwarte goud” genoemd en gezien als de nummer 2 grondstof, na olie. Wie een cfd op koffiebonen afsluit kan het beste voor long gaan, gezien het feit de prijs waarschijnlijk zal blijven stijgen.

 

Cfd op kobalt

Grote kans dat jij dagelijks indirect gebruik maakt van kobalt. Weinig mensen kennen de grondstof, maar ze is van essentieel belang voor de fabricage van oplaadbare batterijen voor in smartphones, tablets en elektrische auto’s. Dit zijn dan ook voorbeelden van markten die enorm aan het groeien zijn. Omdat diverse technologische producten kobalt nodig hebben, neemt de vraag naar dit zilverkleurige metaal toe. De prijs heeft dat meermaals laten zien. Een cfd op kobalt zou dan ook op long mogen gaan, uitgaande van een stijging van de waarde.

 

Cfd op uranium

Uranium is een tijdje uit de gratie geweest, maar dit zware metaal herleeft. Er wordt immers gesproken over de nieuwe mogelijkheden op energie op te wekken middels uranium. Dat zal ervoor zorgen dat de prijs van uranium gaat stijgen, nadat ze jarenlang vele procenten heeft moeten inleveren. De uraniumsector werkt aan methodieken om een veilige manier duurzame energie op te wekken. Die ontwikkelingen zijn nu in volle gang. Een cfd op uranium kan dan ook een goede zet zijn.

 

Cfd op olie

Naast koffie wordt ook olie “het zwarte goud” genoemd en dat is niet gek. Olie wordt in tal van toepassingen gebruikt, zoals in cosmetica- en beautyproducten, in de industriële sector, als brandstof voor voertuigen en bij de productie van kunststof. Olie is een gewilde brandstof. Maar belangrijker nog is dat de olievoorraad op begint te raken. De schaarste treedt steeds meer in en dat betekent dat de prijzen kunnen gaan stijgen. Lees ook ons uitgebreide artikel over een cfd op de olieprijs. De cfd op olie kan zowel op short als op long worden gezien, afhankelijk van de laatste maatschappelijke ontwikkelingen.

 

Contract for difference op grondstoffen

Grondstoffen bieden veel voordelen. Zo spreekt de hefboom van 1:10 cfd traders erg aan. Ook zijn de ontwikkelingen op het gebied van schaarste, actualiteiten en maatschappelijke betrekkingen goed te volgen op het nieuws en in sociale media. Een cfd op grondstof afsluiten kan dan ook een goede keuze zijn. Wel is het raadzaam om je van tevoren goed in te lezen in de grondstof, zodat je eventuele afwijkingen voor kunt zijn.

Wil je een cfd op grondstoffen afsluiten? Dan adviseren we je om eerst te oefenen in een demo-account. Leer daar hoe cfd traden werkt en hoe grondstoffen verhandeld kunnen worden. Op die manier voorkom je dat je zonder kennis aan het traden slaat en (een deel van je) inleg verliest.