Plus500 is een van de bekendste brokers op het gebied van contract for difference (cfd). De broker bedient een clientèle die actief is in Europa en delen van Azië. In dit artikel geven we je een Plus500 review, zodat je zelf kan wat Plus 500 voor jou kan betekenen. Je leest onder meer wat Plus500 is, of Plus 500 betrouwbaar is en hoe je kunt beginnen met deze broker.

 

Plus500 review: Handelen in contract for difference

In deze Plus500 review zetten we een aantal zaken tegen elkaar af wat betreft broker Plus 500. We beginnen met wat bedrijfsinformatie, gaan daarna dieper in op de omgeving van Plus 500 en vertellen we je hoe jij kunt beginnen met Plus500. We behandelen ook de kosten van deze broker en sommen tot slot enkele voordelen en nadelen van Plus 500 voor je op.

 

Wat is Plus500?

Plus500 is een broker die zich specifiek richt op cfd trading. Deze cfd’s zijn contract for differences en zijn een vorm van beleggen waarbij je speculeert op koersveranderingen van een onderliggend instrument. Die instrumenten zijn zeer uiteenlopend en Plus500 biedt er duizenden aan: van aandelen tot crypto en van grondstoffen tot beursindexen.

Plus500 is opgericht in 2008 en gevestigd in Israël. Het bedrijf is echter door heel Europa en grote delen van Azië actief.

Omdat financiële instellingen zich aan strenge regelgeving moeten houden, wordt ook Plus 500 gecontroleerd. De FCA houdt bij of Plus500 zich aan de regels houdt. Ook wordt Plus500CY Ltd geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14).

 

Is Plus500 betrouwbaar?

Plus500 is een betrouwbare broker. Bedrijfsinformatie is openbaar terug te vinden en op de website van Plus 500 zijn eigenlijk alle voorwaarden, regels en andere noodzakelijke gegevens terug te vinden. Plus 500 wordt door veel speculanten gebruikt als broker.

Ook de ervaringen, geverifieerd door Trustpilot, laten zien dat Plus500 een betrouwbare partij is.

 

Kosten

De app van Plus500 is gratis te downloaden. Plus500 kent de volgende kosten voor gebruikers: Overnight Funding, Currency Conversion Fee, Guaranteed Stop Order en een Inactivity fee.

 

Wat biedt Plus 500 haar klanten?

Plus500 biedt haar klanten een dashboard om cfd’s mee te traden. Deze digitale omgeving kun je benaderen via je computer, maar ook via een handige app. In dit online dashboard kun je meerdere dingen doen, zoals:

 • Een demo-account gebruiken
 • Geld in- of uitboeken
 • Cfd’s afsluiten
 • Hefbomen aangaan
 • Een stoploss instellen

Plus500 review

Een demo-account gebruiken

We raden iedere nieuwe gebruiker met klem aan een demo-account bij Plus500 te openen. Dit kan gratis en voor niets. Je krijgt in deze demo de beschikking over het gehele platform en kunt handelen zoals je ook met normaal geld zou doen. Het belangrijkste verschil is dat je geen echt geld hebt ingeboekt en dus met nepgeld trade. Dat is een groot voordeel, want zo leer je het cfd traden kennen en kun je dus ook zien hoe hefbomen voor jou uitpakken. Handig om te doen voor je echt geld gaat inboeken.

 

Geld in- of uitboeken

Eenmaal gewend aan het platform en vertrouwen in je eigen skills? Dan kun je geld gaan inboeken. Ook kun je geld later weer uitboeken. Dat doe je allemaal in de online omgeving.

Geld in- en uitboeken gaat via IDEAL, Paypal, VISA, Mastercard en/ of Skrill. Je moet minimaal € 100 inboeken voor je kunt gaan starten met cfd traden. Uitbetalingen vinden doorgaans binnen een werkdag plaats.

 

Cfd’s afsluiten

De hoofdzakelijke reden waarom we deze Plus500 review schrijven en waarom jij op zoek bent naar een broker is dat je cfd’s af wil sluiten. Binnen het dashboard heb je talloze mogelijkheden. Sluit cfd’s af op aandelen, etf’s, opties, crypto, grondstoffen of Forex. Je kan het allemaal terugvinden in de online omgeving.

 

Hefbomen aangaan

Cfd’s zijn onder speculanten geliefd, omdat je er een hefboom mee kunt aangaan. Deze hefboom (in het Engels leverage genoemd) maakt het mogelijk om het ingeboekte geld tegen een hogere factor in een cfd te stoppen. Bijvoorbeeld de factor 1:10. Als je € 100 hebt ingeboekt, kun je dus voor € 1.000 een cfd afsluiten. Het effect van die hefbomen gaat twee kanten op: bij winst maak je sneller winst, bij verlies lijd je sneller verlies.

Bij voorkeur oefen je het aangaan van hefbomen in je demo-omgeving.

 

Stoploss instellen

De stoploss is een manier om je verlies te beperken. Het instellen van een stoploss doe je op een fractie van je vermogen. Je geeft aan hoeveel procent je maximaal wil verliezen en de stoploss sluit je positie als het zover komt. Vervelend, maar het voorkomt nog meer verlies.

Ook het gebruiken van een stoploss oefen je het beste in je demo-omgeving.

 

Beginnen met Plus500?

Heb je deze Plus500 review straks gelezen en wil je beginnen met Plus500? Dat is niet moeilijk. Open je account met je mailadres via onderstaande button. Je kan dan kiezen voor een demo-account en eerst beginnen met oefenen. Als je het prettig vind kun je ook een applicatie op je telefoon zetten.

 

Plus500 review: de voordelen en nadelen

Elke broker heeft voordelen en nadelen. Ook in deze Plus500 review mogen de voordelen en nadelen niet ontbreken. Als we Plus500 kritisch bekijken zien we veel voordelen, maar zeker ook nadelen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Voordelen

 • Plus500 biedt een uitgebreide online omgeving die te begrijpen valt.
 • Het platform en de broker zijn veilig en betrouwbaar door strakke regelgeving.
 • Het aanbod van cfd’s binnen Plus 500 is heel groot.
 • Binnen het dashboard heb je de beschikking over researchtools, die je kunt leren gebruiken om je volgende cfd in te schatten.
 • De commissiekosten zijn, in vergelijking met andere brokers, laag.

Nadelen

 • Cfd’s zijn complexe producten waarin veel verlies wordt gemaakt doordat beleggers er te weinig kennis van hebben. Voorkom dit door je goed in te lezen en gebruik altijd de demo voor je echt gaat traden.
 • Je moet minimaal € 100 storten op je account voor je met echt geld kunt starten.

 

Overtuigd? Open een gratis demo

Ben je overtuigd van de betrouwbaarheid en functionaliteit van Plus500 als broker voor jouw cfd’s? Open dan vandaag nog een gratis demo en ervaar zelf hoe het werkt.

 

Veel gestelde vragen

In deze Plus500 review heb je veel informatie kunnen vinden over de broker. Veel gestelde vragen en antwoorden hebben we hieronder voor je verzameld.

Is Plus 500 betrouwbaar?

Ja, Plus 500 wordt gereguleerd en gecontroleerd door CySEC (#250/14) en moet zich aan de FCA verantwoorden over te volgen regels.

Is Plus 500 gratis?

Het openen van een account is gratis. Ook het demo-account kun je gratis gebruiken. Kosten zitten bijvoorbeeld in de aankoop/verkoop spreads en het wisselen van valuta. Deze zijn terug te vinden in de online omgeving.

Wat zijn de ervaringen met Plus 500?

Trustpilot geeft gebruikers de ruimte om ervaringen met Plus500 te delen. Je vindt ze hier.

Hoe lang duurt de uitbetaling?

De uitbetaling duurt doorgaans hooguit één werkdag.

Kan ik een cfd op cryptocurrencies afsluiten?

Ja, bij Plus 500 kun je een cfd op crypto aangaan. Plus500 was de eerste broker die Bitcoin cfd’s aanbood. Je kan ook op een index van 8 cryptocurrencies een cfd afsluiten.

* Plus500CY Ltd geautoriseerd & gereguleerd door CySEC (#250/14)

** Het Plus500-platform is alleen geschikt voor ervaren handelaren. Hoewel Plus500 een zeer gebruiksvriendelijk platform is, zijn CFD’s “complexe financiële producten”. Daarmee is het platform is niet geschikt voor beginnende/onervaren handelaren.

*** 82% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.